Een dag bij Contiweb

Electrical Engineer

Bij de opstart van de dag check je je mails en afspraken en maak je je eigen dagindeling. Vandaag staat onder andere de uitwerking van het elektrische schema van een van de nieuwe machines van Contiweb op het programma. Die wil je afronden en toesturen aan de leverancier die onze elektrakasten bouwt voor levering volgende maand. Onze eigen assemblage afdeling zal deze verder in elkaar zetten en aansluiten op de machine die binnenkort uitgeleverd gaat worden aan een klant in Amerika. 

Net voor de lunch heb je nog een overleg met je leidinggevende. Hij heeft voor jou een nieuwe opdracht ten behoeve van de Aftermarket tak. Hij wil van jou weten of er voor een obsolete deel een geschikte vervanging te vinden is, die voldoet aan de vereiste specificaties. Een mooie klus om in te duiken. De verwachting is dat er in dit geval geen één op één vervanging is, dus dat wordt een leuke uitdaging om op te lossen.

Om te lunchen ga je naar het werkcaffee en is het met collega’s even ontspannen en bijpraten over het afgelopen weekend. Daarna schuif je aan bij het 2-wekelijks overleg in de projectgroep samen met de andere engineering disciplines om de voortgang te bespreken over een van de nieuwe Enhancements op het gebied van drogen. Jullie ontwikkelen een innovatie waarmee klanten het gasverbruik van hun drogers significant kunnen reduceren om zo de kosten flink te verlagen. Jouw rol daarbij is het verzorgen van de elektrische schema’s en het uitzoeken van de benodigde elektrische componenten die ook aan de veiligheidseisen moeten voldoen.

Aan het einde van de middag duik je nog de testruimte in, want daar wil je nagaan of een voorgestelde vervanging van een obsolete deel ook werkelijk een goede vervanging is. Als die test positief verloopt, kun je volgende week verder met de aanvraag voor een vervolgtest met een echte machine. Goede kans dat die vervolgtest gaat plaatsvinden bij een machine die bij een van de klanten van Contiweb staat. Altijd leuk om weer een keertje op pad te gaan.

Lees meer
Contiweb Field service medewerker variant 1

Field Service Engineer

Meestal krijg ik mijn planning van werk ongeveer 2 weken vooruit. Gisteren was mijn reisdag naar de klant en vandaag ben ik al vroeg op locatie om te starten. Ik ben hier voor regulier onderhoud – voortkomend uit het Service contract van de klant – van een rollenwisselaar en heb daarnaast van de werkvoorbereider van Contiweb nog een tweetal extra punten meegekregen die aandacht behoeven. In dit geval werk ik samen met een onderhoudsmonteur van de klant, ik ken hem inmiddels goed, het is een gezellige vent. Samen inspecteren we de status van de machine en bepalen we wat gedaan moet worden en hoe we de taken verdelen.  We zijn de hele ochtend volop aan het werk. Tijdens de lunch hebben we tijd om bij te praten over privé zaken en de formule 1, een passie die we delen. Ook bel ik nog even met een collega monteur waarmee ik vorige week op pad was voor de installatie van een nieuwe droger. Ik ben benieuwd naar de vorderingen.

Na de pauze gaan we verder met de onderhoudsklus. We hebben er in totaal drie dagen de tijd voor en moeten nog het nodige aan slijtonderdelen vervangen. Ik streef er naar om voldoende tijd over te houden voor de extra zaken die ik moet nalopen en bepaalde metingen die ik moet uitvoeren. Einde van de dag overleg ik met de werkvoorbereider over een issue dat ik ben tegengekomen bij de vervanging van de delen. Het lijkt erop dat er meer aan de hand is en wil dat eerst even afstemmen. Het is altijd fijn om te weten dat er back-up is vanuit het hoofdkantoor. Mocht er echt iets heel dringends zijn, dan kan ik ook nog terecht bij onze 24/7 servicedienst.

’s Avonds ga ik terug naar mijn hotel en pak snel een douche. Ik heb besloten om vanavond in de stad te eten. Gelukkig zijn veel van de klanten van Contiweb gesitueerd nabij een grote stad. Dat maakt dat ik al op veel leuke plekken ben geweest waar altijd wel wat te beleven is, zeker als je samen met je collega’s op pad bent.

Dag twee van de onderhoudsklus staat in het teken van afronden van het vervangen van de laatste delen. Als dat eenmaal gebeurd is, pakken we nog de extra taken op en voeren we een aantal checks en metingen uit om te kijken of de techniek van de rollenwisselaar weer op en top in orde is. Zelf vind ik dat we mooi werk hebben, met een mooi stukje techniek te maken hebben, internationaal werken en dat het ook telkens weer uitdagend is. De ene keer gaat het om onderhoud, de andere keer los je problemen op. In combinatie met een installatie op zijn tijd, maakt dat mijn werk zeer gevarieerd is.

Vandaag zijn we mooi op tijd klaar. Dag drie van onze onderhoudsklussen is meestal gereserveerd voor het opstarten van de machine, het doornemen van de klus met de klant het het rapporteren.  Het is altijd fijn als de klus geklaard is, de machine weer probleemloos draait en de klant tevreden is. Ik rij met een voldaan gevoel naar huis.

Lees meer

Onze werknemers aan het woord

Ron Blij

Field service engineer

Noud Janssen

Software engineer

Vince Giesbers

Project coordinator

CWE---Employer-Branding-Banner-2560x936_0006__49A9240
C49A8369-min
C49A8360-min
C49A8229-min