Beroepenfeest: een inspirerend podium voor toekomstige loopbanen

Het jaarlijkse beroepenfeest van Land van Cuijk Maasduinen, een bruisend evenement waar leerlingen en bedrijven samenkomen, biedt een waardevolle gelegenheid voor VMBO leerlingen om inzicht te krijgen in diverse carrièrepaden. Contiweb was hier afgelopen 7 maart bij aanwezig. Dit feest is veel meer dan zomaar een bijeenkomst. Het fungeert als een cruciale schakel tussen onderwijs en de arbeidsmarkt, waarin leerlingen van de middelbare school uit de regio een glimp opvangen van wat de toekomst voor hen in petto heeft.

Het belangrijkste kenmerk van een beroepenfeest is de aanwezigheid van bedrijven uit verschillende sectoren. Vanuit Contiweb waren onze experts Stefan en Rudy aanwezig en brachten hun ervaring en passie voor hun werk mee. Door in gesprek te gaan met de leerlingen delen bedrijven hun kennis en inzichten met jongeren die op zoek zijn naar de richting in hun loopbaan. Contiweb draagt hier graag een steentje aan bij.

Een ander aspect dat het beroepenfeest zo waardevol maakt, is de mogelijkheid voor leerlingen om in contact te komen met bedrijven en organisaties die stagiaires, leerlingen of toekomstige werknemers zoeken. Dit netwerken op vroege leeftijd kan de basis leggen voor toekomstige stages of zelfs banen. En het helpt de leerlingen beter begrijpen wat werkgevers zoeken in nieuwe werknemers.

Na het Beroepenfeest volgt de Doe Dag. Contiweb ontving 9 leerlingen die een kijkje kwamen nemen in onze organisatie. Ze hebben meegelopen met de afdeling Assemblage en op de afdeling Engineering. Aan het einde van de ochtend kregen ze ook nog de gelegenheid om vragen te stellen aan de directeur, Joost Smits.

Share het bericht:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees ook

Winter BBQ

Medewerkers van Contiweb luiden samen het jaar uit met een heerlijke en gezellige winter barbecue. Het hele jaar is hard

Lees verder