Contiweb verhuist naar nieuw pand in Beugen

Boxmeer, 15 februari 2023 – Internationaal technisch ontwikkelaar en producent Contiweb is volop in beweging. Het van oorsprong Boxmeerse bedrijf verhuist in het voorjaar naar een gloednieuw pand aan de Vuursteenstraat in Beugen. Van productmanagers en aftersales accountmanagers tot machinaal verspaners en service engineers, alle medewerkers in het huidige pand verhuizen mee. Er komen zelfs meer werkplekken bij op de nieuwe locatie, want Contiweb groeit en is op zoek naar nieuw talent met de juiste kennis voor de toekomst.

Dat het wereldwijd opererende bedrijf opnieuw kiest voor een locatie in gemeente Boxmeer, is geen toeval. Evy van der Heijden, HR Business Partner bij Contiweb: “We zijn van oudsher een Boxmeers bedrijf. Dat zijn we en dat blijven we. Wij ontwikkelen, bouwen en leveren service aan machines voor de grafische- en de verpakkingsindustrie. Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat onze machines, en daarmee ook onze medewerkers, echt de hele wereld over gaan. Dat staat in een heerlijk Hollands contrast met het feit dat een groot deel van ons team elke dag op de fiets naar zijn of haar werk gaat. Het is fijn dat doordat we een locatie in Beugen hebben kunnen vinden dit voor een groot deel van onze medewerkers mogelijk blijft.”

Met de nieuwbouw werd snel gestart. Het wordt hypermodern en veel beter ingericht op de productie van hun machines in deze tijd. Het hoogste punt van de bouw werd al bereikt in november 2022, in april 2023 moeten de gloednieuwe deuren opengaan.

Voordat het zover is, moet er nog wel veel werk verzet worden. Naast 120 werkplekken, vergaderruimtes, productiehallen, onderdelenproductie en een enorm magazijn, moeten ook alle productiefaciliteiten van de een naar de andere plek. Evy: “Dat heeft inderdaad nogal wat voeten in de aarde. Om een voorbeeld te noemen, moet een van onze industriële freesmachines helemaal uit het beton worden gehaald en na het verplaatsen weer in beton worden verankerd. We praten dan over zo’n 50 ton staal, gegoten in 300 kuub beton. Dan zijn we naar schatting 175 boorgaten en ruim 30 dagen verder. Een mega operatie, zo’n verhuizing!”

Contiweb uit Boxmeer is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van droog- en webhandling machines voor de grafische industrie. We leveren wereldwijd geïntegreerde technische oplossingen voor web offset-drukwerk, digitaal inkjet-drukwerk en de productie van verpakkingen. Daarnaast leveren de technische specialisten van Contiweb service, onderhoud en andere dienstverlenende ondersteuning aan de eindgebruiker van al deze apparatuur wereldwijd.

Met de nieuwe focus op digitale druktechnieken en bijbehorende service, groeien de orderportefeuille en de vraag naar personeel gestaag. Met als motto ‘realizing your full potential’ kom je Contiweb de komende tijd overal in de regio tegen. Op posters, banners, vacaturesites online en binnenkort dus ook op straat in enorme verhuiswagens onderweg naar het nieuwe pand in Beugen.

Meeverhuizen met Contiweb? Bekijk hier de vacatures!

Share het bericht:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees ook